Tobias Brokamp

Aan de studentes die deze mooie jongen nog niet kennen en die deze website bezoeken om dingen over Tobias te weten te komen: kijk dan gewoon eens naar New Kids, dan zit u al redelijk op niveau. Onze Tobias heeft namelijk moeite met communiceren wanneer er enige vorm van alcohol door zijn aderen stroomt. Al gauw komen onverstaanbare zinnen als: “Ik woon hier letterlijk om de hoek, beetje dingen foopje. Foopje? Fopje. Foompie!” doorgaans uit zijn mond. 

Tobias liep al enige tijd bij Lucifer mee dus voor ons is het tot op de dag van vandaag een wonder dat we hem voor de INKOM al vijftien keer hebben gezien en niet één keer hebben verzocht te vertrekken. Voordeel van zijn aanwezigheid is dat de rest van het dispuut er direct stukken beter uit komt te zien.

Als deze openbaring u nog niet genoeg heeft afgeschrikt, kunnen we vast nog wat andere dingen over hem vertellen. In een ver, ver verleden was Tobias namelijk nog enigszins sportief. Hij voetbalde en tenniste er op los. Echter heeft hij tegenwoordig de conditie van een brakke geit en heeft hij al spierpijn na de afwas doen (die hij toch al nooit doet). 

Naast dat Tobias van zichzelf al nagenoeg blind is met zijn +7 en luie oog, wordt zijn visie alleen maar waziger wanneer hij zijn “beer goggles” opzet. Dan kijkt hij namelijk nooit verder dan zijn neus lang is, wat niet heel moeilijk is met zo’n unit van een snuit. Wel vreemd dat die neus nooit zijn werk doet, want op wonderbaarlijke wijze is hij de enige van het hele dispuutshuis die niet doorheeft dat een bord döner naast je bed toch wel gaat meuren na een klein weekje.

Ook al komt Tobias uit de tokkiemetropool Maaskantje, probeert hij er tevergeefs uit te zijn als een gladjanus. Witte schoentjes, coltruitje aan en haartjes gladder dan zijn praatjes. Zo begeeft hij zich menig avond naar de Uni en wordt dan toch gewoon weer zielseenzaam wakker. Mission failed, we’ll get ‘em next time zegt hij tegen zichzelf in de spiegel, niet wetende dat het dan wederom mislukt. 

Maar ondanks alles maken zijn geringe momenten van gezelligheid al de momenten van stupide opmerkingen wel goed. We zouden zelfs bijna zeggen dat we hem met een avondje zuipen er liever wél bij hebben dan niet. Het blijft toch wel een prima charismatische gozer die altijd een brede lach op je gezicht tovert. Hij is wel echt een aanwinst voor de lichting, want Tobias zorgt tenminste voor een beetje diversiteit als enige Nederlander van zijn jaar.