Sjoerd Bijsterveld

Onze grote vriend uit Brabant, beter bekend als Sjoerd. Deze jongen studeert International Business op de universiteit, tevens ook de enige echt ‘student’ van zijn lichting. Business is een woord wat hij dan ook letterlijk neemt. Zo kwam Sjoerd met het grote businessplan om een eigen bedrijfje te beginnen, gepersonaliseerde cocktailshakers in dit geval. Of hier ooit iets van terechtkomt is dan ook maar de vraag.
Helmond is zijn thuisfront, hij gaat hier dan ook elk weekend weer naar terug. Waarna hij met de wildste verhalen terugkomt die gaan over dames en het om zeep helpen van zijn lever. Zijn type beschrijft hij dan ook duidelijk “blond haar en blauwe ogen”. Jammer genoeg merken wij vrij weinig van deze mooie verhalen in Maastricht.
Deze jongen leeft ook uit zijn koffer met kleding, hij laat het thuis graag weer wassen. Gesproken over kleding, Sjoerd is zeker een luxe poes, nieuwe jas hier, nieuwe broek daar, en ga maar verder. Foto sturen naar mama met de maat erbij en volgende week zit het in de brievenbus. We begrijpen het ook die dure kleding stijl, dat kapsel moet ergens mee gecompenseerd worden.
Sjoerd is gelukkig wel een harde werker, hij werkt namelijk al voor een lange periode bij een Michelin restaurant als manager. De passie en kennis voor wijn is ontbreekt hem dan ook zeker niet. Echter als het komt op koken aankomt, brengt hij het liefst een kilo zak rendang van zijn werk mee.
Deze jongen leeft een riant leven, ver boven het vermogen van zijn bankrekening, zit je met hem op het terras dan wordt er altijd gek gedaan, denk aan oesters en wijn. Een uitspraak die dan ook ooit voorkomt is: “geld moet rollen, het is niet voor niets rond.” Nog maar eens kijken hoelang hij dit volhoudt…
Een gewoonte die hij heeft meegenomen uit Helmond is het vele zuipen. Natuurlijk hoort dit bij het mooie studentleven. Echter krijgt Sjoerd het elke week voor elkaar om zich weer naar huis te moeten laten brengen, dit gaat echter nooit zonder slag of stoot.
Ondanks alles is Sjoerd een gezellige, relaxte gast die altijd zin heeft in gezelligheid ongeacht het tijdstip, waar je een mooie tijd mee kan beleven.