Contact

Heerendispuut Lucifer
Franquinetstraat 14a
6217 KV Maastricht

‚Äč

T: +31 (0)6 21 67 10 45
M: info@hdlucifer.nl

Bank: NL 56 RABO 0174.8167.15 t.n.v. HD Lucifer

Bestuur

Praeses: Lucas Brouwer
Quaestor: Lex Huppertz
Abactis: Victor Sarrucco

Studentencafé de Beurs

Samen met de disputen Hyperion, Pandora en Schanulleke beheren wij onze eigen kroeg. Met trots kunnen wij zeggen dat deze veel bezocht wordt door een groot deel van de studenten in Maastricht.

www.studentencafedebeurs.nl

Roel Noordhof

Voordat de INKOM begon kreeg het Heerendispuut Lucifer het verzoek van een boerenknaap uit Groningen of hij de kamer die aangeboden stond op kamernet eens mocht inzien, zodat hij er misschien wel in kon trekken. Enthousiast reageerde Lucifer op dit verzoek, de huur moest immers door iemand betaald worden… Droeloe reisde af vanuit het verre noorden en kwam in aanraking met Lucifer, Droeloe was meteen verliefd. Hetgeen alle kindjes van droomde werd voor deze boerenknaap werkelijkheid, hij mocht tijdens de INKOM met Lucifer mee lopen.

 

Droeloe is een goedgelovige jongen. Waar de meeste Luciferianen geloven in mooie vrouwen, gelooft Droeloe in God. Desalniettemin is onze Droeloe een echte carnivoor, hij verslindt het vrouwelijk vlees alsof het niets is. Maar pas op dames, bij Droeloe valt af en toe minder te halen dan je denkt, want bij sommige vrouwen heeft Droeloe het idee dat het misschien toch gezelliger is om met het dispuut een biertje te drinken…

 

Naast gelovig is Droeloe ook heel avontuurlijk. Menig avondje stappen loopt al snel uit op een mysterieuze verdwijning van Droeloe. Blijkbaar vindt Droeloe het niet nodig om te zeggen dat hij er vandoor is, wat resulteert in een ellelange wachttijd voor de rest van het dispuut die niet in de gaten hebben dat Droeloe zichzelf alweer ergens anders aan het klemzuipen is. Zodra Droeloe weer gelokaliseerd is en het dispuut zijn frustraties uit omdat ze kostbare minuten in de Fessa hebben moeten missen vanwege zijn laksheid, is het enige antwoord wat Droeloe kan geven: ”wat dan?”