Olivier Cleijsen

Olivier Dante Gijsbert Cleijsen of makkelijker gezegd: ons Vjé Vjé.

Deze gladjakker afkomstig uit Grave is god mag weten hoe in Maastricht beland en hier altijd op zoek naar een lekkere goudgele rakker. Zijn begin bij Lucifer kunnen we denk ik wel omschrijven als naïef. Ons Vjé Vjé dacht namelijk dat de A-tijd bij Lucifer zo simpel was als gewoon gezellig een paar avonden zuipen met de mannen en een beetje ouwehoeren, wanneer de realiteit insloeg echter stond hij letterlijk en figuurlijk voor een muur. Gelukkig is hij niet de fragielste en wist hij zich toch aan te passen.

 

De vader van Olivier vult een hoogstaande functie binnen de Nederlandse landmacht. Een man van gezag, discipline en uithoudingsvermogen. Om ook in de voetsporen van zijn vader te treden besloot hij daarom ook om iets te gaan doen wat daar toch verdomd dichtbij komt: tekeningetjes maken. Op zijn opleiding architectuur vult hij zijn dagen met een beetje doodles tekenen en huisjes bouwen om vervolgens een ‘goed zo jongen’ van de lieve juffrouw te krijgen en een sticker die hij dan later vol trots op zijn muur kan plakken.

 

Zelf ziet Olivier zichzelf als een echte ladies man en vertelde vrij snel al met opgeheven schouders over zijn wilde veroveringen van thuis thuis. Nou bestaat Grave uit een schamele inwoner of 12.000, waarvan ruim de helft boven de 50 is dus deze ‘veroveringen’ kunnen we denk ik beter afschuiven op dames die moesten roeien met de riemen die ze hadden. In Maastricht werd namelijk al snel duidelijk dat Vjé Vjé zijn charmes toch eigenlijk net kut waren en al snel werd het ritueel om voordat hij in contact zou komen met het vrouwelijk schoon hem toch even het advies mee te geven om ‘wel even normaal te doen’ die avond. Voor je hem hiermee benadert pas wel op want mocht je toon hem niet aanstaan dan is onze macho naar eigen woorden: ‘je grootste nachtmerrie pik”.

 

Ondanks dit alles kun je Olivier het best beschrijven als een verdomd goede vent waarmee je gegarandeerd een goede avond kunt beleven. Op Vjé Vjé kun je bouwen en in hem vind je een kameraad voor het leven. Los en meegaand en altijd wel bereid om dan toch nog een biertje te doen. Ondanks dat hij geen legerman is als zijn vader is Olivier een echte Heer en niet klein te krijgen. Een ware aanwinst voor Lucifer voor nog jaren te komen.