Kolja Apontoweil

Over onze Kolja (Bolja, 86 kilo aan buitenlandse hunk) valt veel te zeggen maar we hebben wel wat beters te doen. Deze Pool in ontkenningsfase is namelijk de belichaming van “praatjes vullen geen gaatjes”. In het bijzijn van deze Amsterdammer vliegen uitspraken als “ultra huts ouwe” en “Amsterdam, Amsterdam, Amsterdaaaaaam” je doorgaans om de oren. Maar gezien zijn torenhoge stemvolume weten zelfs mensen die Kolja niet persoonlijk kennen dat deze uitspraken vrijwel altijd van hem afkomstig zijn.

           

Wat de mensen die Kolja minder goed kennen niet weten, is dat hij eigenlijk Indonesisch is. Wij geloven het ook nog steeds niet maar volgens zijn ouders is het toch echt waar. Hij praat ook maar al te graag over zijn tripjes naar zijn favoriete land en schuift vervolgens zijn tatoeage van het Indonesische wapen onder je neus. Wanneer hij dat doet moet je gewoon zeggen dat je het ontzettend gaaf vindt, anders kom je de rest van de avond niet van hem af.

           

Naast voetbal leuk vinden maar het niet kunnen door zijn hamstring, kip met rijst eten en er Pools uitzien, houdt Kolja zich voornamelijk bezig met verliefd zijn op alle dames die ver buiten zijn bereik liggen. Voor Kolja geldt het spreekwoord: “In elk stadje een ander schatje” totaal niet. Hij is er namelijk van overtuigt dat hij in het mooie Maastricht zelf al talloze schatjes heeft. Het enige probleem is dat die schatjes daar zelf nog niet van op de hoogte zijn.

 

Die schatjes waar hij het zo vaak over heeft, komt hij meestal tegen tijdens het nachtleven van Maastricht. Hier overschat hij zijn tolerantie zo goed als dagelijks en kraamt dan verbazingwekkende wijs meer onzin uit dan hij normaal al doet. Let op; hiervoor is ongeveer drie bier al meer dan voldoende. En let nog beter op; na het vierde biertje moet je uit zijn buurt blijven, mocht u dat niet doen kunnen de gevolgen als ronduit stront vervelend worden ervaren. Een lamme Amsterdammer is zelfs met carnaval niet welkom, laat staan op woensdagavonden.

           

Toch zal het je verbazen dat je het zo nu en dan best wel naar je zin kan hebben met deze Aziaat. De leukste avonden heb je met hem wanneer hij meer bier achter z’n kiezen heeft dan het aantal avonden in de maand dat hij rijst eet, maar ook nuchter blijkt hij nog best oke. Maar pas op dames, hoe leuk en ‘laid back’ hij ook overkomt, wees voorzichtig dat je hem niet echt aandacht gaat geven. Voordat je er erg in hebt, heb je een roze brief met de odeur van rozenwater op de deurmat hebt liggen waarin hij je de liefde verklaart.