Jelle Rietkerk

Over Lawrence kunnen we heel kort en bondig zijn, maar dat gaan we niet doen. Zijn naam luidt namelijk al: “Lawrence ‘Uvuvwevwevwe Onyetenyevwe Ugwemubwem Ossas’ Jacobs-Obayemi”. De oplettende lezer ziet al vrij snel dat deze naam niet klinkt alsof hij zijn oorsprong vindt in Eijsden. Lawrence stamt namelijk af van een Nigeriaanse prins. U denkt misschien dat dit een grapje is, maar hand op ons hart, het is zo. Gezien zijn burgerlijke gedrag geloofden wij eerst ook allemaal niet dat deze soepele gozer blauw bloed heeft. 

Lawrence brengt zijn dagen het liefst door in zijn bed met een peuk op zijn lip, netflix die vraagt: “Bent u er nog?” en een bord jollof gepaard met een blikje groene fernandes. Wanneer hij dan eindelijk zijn hol uit besluit te komen, heeft hij enkel oog voor het uitgaansleven van Maastricht. Hier slentert hij dan het liefst naar toe met een bvo’tje en een pakje marlboro gold in al zijn zakken. Eenmaal aangekomen in het epicentrum van Maastricht, heeft Lawrence enkel oog voor de podia. U kunt er dus vanuit gaan dat het midden van de dansvloer bezet zal zijn wanneer er met Lawrence uitgegaan wordt. 

Maar let op, dames en heren, schijn bedriegt. Lawrence piekt namelijk wanneer hij aan het dansen is. Zo krijgt hij het op wonderbaarlijke wijze voor elkaar dat hij nooit hoeft te betalen voor een goudgele rakker. Die krijg hij namelijk maar al te graag aangeboden door het vrouwelijk schoon (en minder schoon) dat er in Maastricht rondloopt. Ook laat hij graag de halve populatie van Limburg vervolgens zien hoe je een body roll doet, best komisch. Wanneer de klok dan eindelijk zeven uur luidt en de hardwerkende Maastrichtenaar zich naar zijn of haar werk begeeft, ziet onze favoriete Nigeriaan de deuren van de Fessa achter zich sluiten en slaapt hij de klok rond. 

Lawrence kent het principe ‘ontbijt’ ook niet. Hij opent namelijk zijn ogen wanneer het tijd is om te dineren op het schitterende dispuutshuis. De volgende dag gooit Lawrence gewoon wederom liters alcohol in zijn keel en is het cirkeltje rond. Want ook al is Lawrence niet kapot te krijgen, we proberen het echt wel met uiterste inspanning. Wonder boven wonder leeft hij nog. En nog wonder boven wonderder, zijn wij er blij mee ook.