Jef Vanden Auweele

Na het werpen van een snelle en korte blik op de foto hiernaast, zou je deze jongeman al gauw vergissen met een bloemkool. Echter zitten er in plaats van wortels gewoon ledenmaten onder dit figuur.

Ondanks dat hij overal op de wereld heeft gewoond behalve België, is het een wonder dat Jefke toch zo’n sterk Belgisch accent heeft. Als je hem ooit tegenkomt in de Beurs of in de stad; gewoon lachen en zwaaien. Wij verstaan hem ook niet. Als je er dan echt niet onder uitkomt en toch met Jefke in gesprek gaat, dan stelt iedereen na 10 minuten de vraag: ‘ben jij Belgisch?’ Waarop Jefke antwoordt: ‘Nee, kzen ne Vlaming’.

Ondanks zijn sportieve uiterlijk, sportmedische achtergrond en het feit dat hij met Moussa Sissoko in de lift heeft gestaan is het maar een laks mannetje. Het is voor hem niet ongebruikelijk om zijn hele dag te besteden aan……uhhhh  wat doet Jefke eigenlijk de hele dag? Dit is ook niet raar aangezien hij door het vele reizen een permanente jetlag heeft. Jefke is in Hanoi geboren, toen verhuisd naar Portugal, Tenerife, Gran Canaria, Abu-Dhabi, Dubai en nu Maastricht. Ondanks al deze culturele ervaringen is Jefke nog steeds wereldvreemd.

Toch studeert deze jonge econometrie, Jefke houdt dan ook van puzzels oplossen. De grootste puzzel voor ons is hoe deze debiel een van de moeilijkste opleidingen kan volgen.