Huub Leurdijk

Huub Leurdijk, Hubertus Leurdicus, HUUB of gewoon schoorsteentje. Hij zal je niet makkelijk ontgaan. Of dit komt door zijn, naar eigen zeggen, ‘soon to be’ afgetrainde gestalte, knalrode kop na het zien van twee zonnestraaltjes of zijn zwaar verneukte 50 jaar oud klinkende shag-stem door het extravagante aantal sigaretten dat hij op een dag wegblaft, houden we nog even in het midden. Deze ginger in de ontkenningsfase is geboren en getogen in het epicentrum Limburg: Molenhoek. Met zijn hands-on mentaliteit is hij dan ook uitermate geschikt voor het uitvoeren van de praktische sjaarstaken. Studeren is echter minder zijn ding, met eervolle vermelding heeft Huub meegedaan aan een onderzoek waaruit bleek dat je wel dom wordt van nicotine (p-value <0,001), hij is dan ook hard aan de weg aan het timmeren voor een carrière als studieadviseur gezien zijn ruime kennis over de vele studies die Maastricht rijk is.

Echter heeft Huub wel bewezen onmisbaar te zijn voor ons dispuut. Als verpersoonlijking van de verkeerde persoon op de verkeerde plaats op het verkeerde moment valt zal een avond zuipen met deze rasalcoholist nooit zonder slag of stoot verlopen, wat altijd tot prachtige verhalen leidt. Deze verhalen vertelt hij het liefst zelf, uitgebreid, in zijn tot woonkamer omgedoopte kamer. Typisch aan een avond met Huub is dat hij halverwege de avond altijd verdwijnt, meestal om giftig sterke ginto’s weg te hakken in de kelder van onze kroeg.

Behalve dit al is Huub maatschappelijk betrokken, vriendelijk en kritisch. Zo ziet hij er graag op toe dat fietsen correct in de rekken worden geplaatst en zal hij ze zelf uit de weg ruimen als dit niet het geval is, let hij enorm op de correcte plaatsing van deuren op DDL.  Als je bijvoorbeeld zijn kamer binnen komt op het moment dat je hem stoort terwijl hij ergens mee bezig is verzoekt hij je altijd vriendelijk op te flikkeren en de tering te krijgen. Toch maakt dit alles Huub niet arrogant of nonchalant. De volgende ochtend weet Schoorsteentje altijd kritisch te reflecteren op het verloop van de vorige avond: “ja, weer veel te veel gezopen”.