Fábio Hameleers

Laten we deze introductie van Fábio Hameleers beginnen met een quote van iemand waarvan hij heel groot bewonderaar is: “You can take a man out of the favela, but you can’t take the favela out of a man.” Fábio is een rasechte Limburger uit de sloppenwijken van Maastricht. Van een afstandje lijkt hij op een gevaarlijke Marokkaan, maar niet getreurd: zodra je hem beter leert kennen kom je er achter dat het gewoon een gevaarlijke Braziliaan is.

Loop met Fábio op een doordeweekse dag van zijn ene favoriete F, de Falstaff, naar de andere, de Fessa en je komt gemiddeld 4 familieleden, 5 ex-vriendinnen, 11 vrienden van vroeger en 8 random Zuid-Amerikanen tegen waarmee hij allemaal precies op dezelfde onverstaanbare wijze een praatje maakt.

Maak dit loopje wel op een dag waarop Fábio wakker is. Deze charmeur slaapt namelijk absurd veel. Er gaan geruchten dat Fábio eigenlijk een beer is, want zijn slaapjes lijken enorm veel op een winterslaap. Daarnaast is hij natuurlijk ook gewoon bruin en behaard. Nadat hij dus in de favela’s van Maastricht is opgegroeid, is hij nu op DDL helemaal op zijn plek. Helaas is de rest van de huisbewoners dat na zijn komst niet meer. Fábio houdt namelijk van muziek die je alleen kan luisteren wanneer het volume zo hard staat dat je er een gehoorbeschadiging aan overhoudt.

Wat hij voor de rest van de dag uitvoert? Geen flauw idee. Wanneer iemand Fábio wakker probeert te maken, stuit die persoon al gauw op een van twee bijzondere vertoningen: Fábio ligt in een diepe slaap met een halve pan soep naast zijn hoofd of in een nog diepere slaap met een nog onaangebroken pizza rustend op zijn andere kussen. Eens in de aantal weken reist hij wel oostwaarts naar Heerlen, waar hij verpleegkunde studeert. Als hij later de mensen verzorgt zoals hij met zichzelf omgaat, geven we u al een tip: deze verpleger niet bellen. Fábio vindt zichzelf een zieke baas. Echter heeft hij bij de rest van Lucifer al bewezen dat dit niet het geval is. Wel is het een lieve kerel met een hart van goud met een enorme drive voor feesten en clubs uitspelen. De nachtmerrie van iedere Last Man Standing.