Bas Ottevanger

Bas is geboren in de Bijbelbelt in Gorinchem, maar opgegroeid in Groot-Ammers. Dit op zich zou al genoeg reden moeten zijn om hem te weren tijdens de INKOM, maar toch kreeg hij de kans zich te bewijzen. In dit boerengat heeft hij naar eigen zeggen ‘de fiets ontdekt’ en werd hij meteen verliefd op het wielrennen (fun fact: als je fietsen zegt i.p.v. wielrennen heb je 85% kans dat je het eerste losse voorwerp wat zijn hand kan bereiken naar je hoofd gegooid krijgt. Eigenlijk was het op die leeftijd gewoon de beste manier om zo snel mogelijk uit de klauwen van de kerk te ontsnappen. 

Vrijwillig of niet, Bas bleef bij de sport hangen en heeft op hoog niveau meegereden. Hij heeft zelfs een recordtijd gereden op een EK. Mocht u ooit het (on)geluk hebben om bij Bas in de onderwijsgroep te komen zitten, zal hij dit mooie verhaal al aan de groep verteld hebben voordat u zijn naam weet. Dit minuscule gods-complex was echter niet van lange duur. Na meerdere prijzen binnen geharkt te hebben, sloeg het noodlot namelijk toe. Tijdens een gezellig fietstochtje met het peloton maakte hij een klap die er van een afstand ongetwijfeld hilarisch uitzag, maar flinke gevolgen had. Hij brak zijn neus, juk- en kaakbeen en kon het seizoen niet afmaken. 

Nadat Bas het besluit maakte om te stoppen met de sport en te gaan studeren, kwam hij in Maastricht terecht. Hij studeert op het moment gezondheidswetenschappen, maar wil graag doorstromen naar geneeskunde. Niet omdat hij graag zijn geschiedenis aan net niet gelukte ondernemingen wil onderhouden, maar omdat hij het gevoel heeft dat deze studie beter bij hem past en er hier meer te halen valt.

In de Griekse Oudheid zou deze parel ongetwijfeld goed in de smaak vallen. Bas is een sportieve kerel die houdt van wijn, lekker eten koken, mooie dames, dichten en mooie verhalen vertellen. De dans zit er echter helaas niet in, aangezien Bas net zo aritmisch is als een strompelend hert. Ons advies aan de lezer is dan ook: vraag deze houten sjaars nooit ten dans.

Ondanks dat deze houten Harry dan wel geen moves heeft, weet hij toch goed de aandacht van mensen vast te houden. Hij doet dit door middel van zijn woorden. Woorden vol emotie en passie die, wanneer ze samen tot een mooi verhaal komen, duidelijk maken wat hij nou eigenlijk zo verschrikkelijk kut vindt aan GroenLinks en haar ideologieën.  

Voor sommigen zal Ottevanger klinken als een lastig persoon. Wij kunnen u het tegendeel verzekeren. Bas is iemand waarbij u altijd terecht kunt voor advies, een gezellig praatje of een goede fles rode wijn. Met de kennis die hij over de jaren heen vergaard heeft, zal hij zijn lichting door het Maastrichtse studentenleven heen loodsen!